Gamleby Ridklubb

Gamleby Ridklubb ligger i norra Småland och bildades 13 november 1970. Vi har idag ca 300 medlemmar och ca 110 ridande elever i veckan.  På klubben hålls aktiviteter för såväl ridskoleelever som privatryttare. Välkommen till oss!

Uppdatering ridläger 2020

Nu är årets båda ridläger fullbokade! Men det finns ändå flera somriga aktiviteter kvar i stallet! 30 maj har vi PnJ och 31 maj öppen bana, 6 juni och 12 september har vi uteritter och v. 33 kan man hyra häst och träna dressyr. Se under fliken "Aktiviteter" för mer information!

Uteritt 6 juni 12 september!

Malin och Karin leder härliga uteritter! Läs mer under fliken "Aktiviteter" och rubriken "Uteritt".

Vad ska vi göra på Gamleby Ridklubb?

Vilka aktiviteter tycker du att Gamleby Ridklubb ska erbjuda?

Hör av dig med förslag på gamleby_ridklubb@hotmail.com

Sarina och Lady uthyres i sommar!

Sarina och Lady är två härliga ston på ca  165-170 cm i mkh. De uthyres tillsammans eller var för sig fr.o.m. v. 28 t.o.m. v. 32 med ev. möjlighet att förlänga hyresperioden även v. 33. Som hyresvärd får du ta hem Sarina och/eller Lady och prova på att
ha egen häst i sommar! 

Under sommaren vill vi att hästarna ska få rolig omväxling från jobbet som ridskolehäst! Som hyresvärd ska du främst erbjuda fina ridturer i skog och mark, snarare än ridning och hoppning på ridbana. Du behöver också kunna erbjuda hagar med lagom mycket sommarbete.

Pris: 700 kr/häst och vecka, dvs. 3500 kr/häst för de 5 veckorna (7000 kr för båda). Hämtning helst fredag v. 27, 3 juli.
Vi har inte möjlighet att ha dem på ridskola under denna tid, utan du behöver själv stå för hagar och stallplats.
Som hyresvärd står man själv för transport från och till ridskolan. Borstar och ridutrustning medföljer hästarna. 
Innan ni hyr hästarna kommer vi ha ett möte där alla frågetecken rätas ut och ett hyreskontrakt upprättas i vilket våra och era skyldigheter under perioden framgår.

Låter det intressant? Kontakta oss för mer information! gamleby_ridklubb@hotmail.com

Försäljningen fortsätter!

Det går alldeles utmärkt att fortsätta sälja och köpa från Newbody! Vi har möjlighet att göra efterbeställningar fram till 5 juni. Säljare forsätter att registrera köp på samma sätt som tidigare, och köpare fortsätter att bläddra i katalogen och beställa!

Hyra häst v. 33?

Vecka 33 kommer våra ridskolehästar tillbaka från sommarbete. Det finns då möjlighet att hyra dem en eller flera dagar medan de står uppstaplade på ridskolan. Mejla gamleby_ridklubb@hotmail.com för mer information!

Dressyrlektioner v. 33?

Eventuellt kommer vi att erbjuda dressyrlektioner under torsdag-fredag v. 33. Vi undersöker möjligheten och intresset. Hör av dig om du är intresserad att delta gamleby_ridklubb@hotmail.com

Rebecka Krafft - nytillskottet på Gamleby Ridklubb

Vi välkomnar Rebecka Krafft till Gamleby Ridklubb!
Rebecka har sedan en tid tillbaka övertagit Pias lektioner på söndagar.
Rebecka är diplomerad hästskötare och är under utbildning till ridlärare level II. Hon beräknas vara klar med sin utbildning till hösten. Hon har två hästar, ägnar sig främst åt hoppning, och ser fram emot att satsa mer på tävling framöver. 

Välkommen till Gamleby Ridklubb, Rebecka!

Sugen på att rida lite mer?

Nu utökar vi möjligheterna med 10-kortet till att gälla under både vår- och hösttermin! Gå in under fliken "Ridskolan" och rubriken "Ridavgifter" för mer information.

Hästgödsel till din trädgård?

Vi säljer vår hästgödsel direkt från stacken!
Ta med egen säck och spade, och ta på dig oömma skor/stövlar! Du fyller själv säcken!
Kontakta Eva för att avtala tid 070 856 99 66.
Plats: Ridklubben i Heda. Tar du Hallingebergsvägen ut från Gamleby ska du svänga höger där det är skyltat till ridhus, efter Heda-skylten.
Pris: 100 kr/säck.
Pengarna går till vår löpande verksamhet och det tackar vi för!

Uppdatering angående Coronaviruset

Ridsportförbundet skriver: "Baserat på nuvarande information rekommenderar Svenska Ridsportförbundet att ridskoleverksamheten och enskild träning kan fortgå under förutsättning att riskbedömning har gjorts. Övriga aktiviteter som teoretiska utbildningar, clinics, träffar och liknande genomförs digitalt, eller flyttar fram i tiden."  (http://www.ridsport.se/forening/bildaochdrivaforening/faqcoronaforening/


Utifrån Ridsportsförbundets rekommendationer fortsätter ridskoleverksamheten och planeringen för sommarens ridläger. Alla väljer själva om man vill avstå eller delta i aktiviteter man är anmälda till om man är symtomfri. För att hindra smittspridning ska alla följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om god handhygien och att stanna  hemma om man har symtom på sjukdom. Fakturerade aktiviteter återbetalas därför inte i nuläget. Rutiner vid sjukanmälan vid ridlektion gäller som vanligt, se under fliken "Ridskolan"


Hälsningar
Styrelsen

Angående Coronaviruset

Vi bevakar utvecklingen av Coronaviruset och i dagsläget går vi efter rekommendationer från Svenska Ridsportförbundet att ridskolor kan hållas öppna.  https://www.ridsport.se/Aktuellt/Egnanyheter/2020/03/smittinfo-foljmyndigheternasuppmaningar Vi ber er följa de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten att hålla er hemma om ni visar symtom som kan föra smittan vidare. Annars gäller rekommendationer att hålla god handhygien, i stallet används med fördel handskar, och att hålla lagom avstånd till varandra (1-2 meter) i den mån det går.  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/
Om läget förändras återkommer vi med mer information.
Hälsningar GRKs styrelse

Påminnelse till alla!

Du har väl betalat medlemsavgift för 2020? Om du rider lektion terminsvis läggs medlemsavgiften på fakturan för vårterminen. I annat fall behöver du själv se till att betala in medlemsavgiften, om du ska vara medlem. Se under fliken "Gamleby Ridklubb" och rubriken "Medlemsavgifter" för aktuella avgifter.

Frida Andersson - Nya tillskottet i Gamleby Ridklubb

Vi säger varmt välkommen till Gamleby Ridklubb Frida Andersson som nu tagit över efter Elin på fredagarna
Frida har ”klivit rakt in” i verksamheten och blivit favorit både hos barnen & oss vuxna på klubben
Frida har ridit sedan hon var liten och har alltid älskat att hålla på med både hästar och barn.

När Frida inte är på GRK går hon en utbildning på Gamleby Gymnasiet, vilket betyder att hon alltid är i nära kontakt med djur

Än en gång, varmt välkommen Frida

Vi välkomnar Renée Dahlqvist till GRK

Vi är glada att kunna presentera ridinstruktör Renée Dahlqvist som ersättare till Ramona Svensson.

Renée började hos oss för några veckor sedan och har genomfört ett antal lektioner med våra duktiga barn och ungdomar. Hon är redan väldigt omtyckt av adepterna! Och konstigt vore väl det annars då hon under många år haft regelbundna träningar för både ponny och storhästryttare, där hon lägger stor vikt vid att ”ha roligt” och att få fram det bästa hos varje enskilt ekipage.

Renée driver tillsammans med sin sambo Johan ett utbildningsstall, Ekbäckens stuteri.
I stallet har de allt ifrån de yngsta hästarna som skall ridas in till hästar som går svårklass i hoppning. De har även visat hingstar på bruksprov mm.

Vill du börja rida?

Just nu undersöker vi i första hand inför en nystartad nybörjargrupp för barn från 6 år. Inga förkunskaper krävs.
Är ni intresserade? Maila oss till gamleby_ridklubb@hotmail.com

ANSLAGSTAVLAN

Ni har väl inte missat att vi är anslutna till Gräsroten? Anslut dig nu genom att klicka på bilden nedanför!