Aktuellt i GRK

Håll dig uppdaterad om allt som är på gång i Gamleby Ridklubb.

Pay & jump lördag 16/10!

Välkommen på pay & jump lördag 16/10, start kl 10.00.
Cafeterian är öppen och vi hoppas på en vacker höstdag. Inga corona-restriktioner, men vi ber dig stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom!

Bombana upp till 50 cm:  100kr/start (medlem) 120 kr/start (icke medlem). 
Bombana 60 cm och uppåt: 120 kr/start (medlem) 150kr/ start ( icke medlem).
Efteranmälningsavgift: 50 kr (efter kl. 12 torsdag innan start). Omstart: 50kr. Köp av extra rosetter: 50kr.

 
Avgiften betalas senast fredag 15/10 kl 15, till swishnummer: 123 502 1464
Anmälan till: gamleby_ridklubb_pnj@hotmail.com 
Glöm inte att ange om du är medlem!
Startlista publiceras på GRK:s Facebooksida kvällen innan

Äntligen dags för saffran!

Få saker är så eftertraktade (och lättsålda) den här tiden på året som saffran. Passa på lagom till advent att fylla på din egen eller morfars kryddhylla med kvalitetssaffran från Kryddskafferiet.

Förra årets makalösa försäljning från GRK:s entusiaster ledde till att vi kunde köpa in fina Per till ridskolan. Vad kan vi åstadkomma i år?

Från slutet av vecka 41 delar vi ut saffranspaketen i stallet. Om du inte fått dina paket så fråga någon i styrelsen/stallet. ❅

Strumpleverans

Vilken fantastisk säljinsats ni alla har gjort i årets försäljning för Sockgrossisten. Otroligt imponerande – tack alla! Sammanlagt sålde vi i GRK hela 345 paket och gjorde en vinst på 19455 kr! Det är tack vare er fantastiska prestation som vi nu kan välkomna hästen Sally till ridklubben! Sally är ett 9-årigt sto, en väldigt fin och härlig tjej som börjar arbeta som lektionshäst på GRK i vinter.


Hämta ditt paket lördag 9/10 kl 10-11

Paketen från Sockgrossisten kommit. Påsarna finns för utlämning i cafeterian nu på lördag9 oktober mellan kl 10 och 11. Se till att du får med dig hela beställningen – om du har sålt mycket kan du ha flera påsar att hämta ut. Swisha din betalning till: 123 502 1464 snarast eller absolut senast 24 oktober. Märk betalningen med säljarens namn + Sockgrossisten.
Om du inte kan nu på lördag, kontakta någon in styrelsen för att bestämma en annan tid för upphämtning.


Rekord i årets säljtävling!

Vinnare i säljtävlingen 2021 är …Malin Wilén! Fantastiska Malin Wilén sålde inte mindre 52 paket och är därmed solklar segrare. Stort grattis Malin och tack för din insats för klubben. Vinsten är en gratis drop-in ridlektion.

GRK:s Jennie Norström är finalist i Årets Eldsjäl!

Hon är omtyckt av alla för sitt starka engagemang och varma hjärta, och för att hon gör ridsporten tillgänglig för så många i Gamleby och trakten runt omkring. 
Idag är vi så stolta att avslöja att GRK:s egen Jennie Norström är en av finalisterna i Årets Eldsjäl!

– Det finns så mycket i Sverige som delas in efter klass. Vi ska inte göra det. Det jag brinner allra mest för är att alla ska få möjligheten att vara med i vår ridklubb, säger hon till folkspel.se.

Här kan läsa hela intervjun och se filmen om Jennie Norström och Gamleby Ridklubb.
Och du – glöm inte att rösta på Jennie också, längst ner på sidan ♡

Renovering pågår!

Glada nyheter – snart har vi nya fräscha toaletter och duschar i ridhuset. Renoveringsarbetet har redan dragit igång, men det kommer hela tiden finnas toaletter tillgängliga i ridhuset och uppe i stallet, för vi gör inte alla på en och samma gång.

Är du intresserad av att börja rida?

På Gamleby Ridklubb har vi några platser kvar i olika ridgrupper.

Vi kommer starta upp en nybörjargrupp för vuxna/ungdomar på söndagar 18.30-19.30. Där finns det ett fåtal platser kvar.

På fredagar 16.30-17.30 finns det ett par platser kvar i en nybörjargrupp för barn.

Dessutom finns det enstaka platser kvar i grupper för ridvana elever.

Nu när skolan kommer igång börjar även vårt populära ridfritids på fredagar för barn från årskurs 1 och uppåt. Här kan du läsa mer om ridfritids och hur det fungerar.

Anmäl intresse i ett mejl till: gamleby_ridklubb@hotmail.com

Varmt välkomna till GRK!

Tävlingar hösten 2021

Boka in höstens hopptävlingar på Gamleby Ridklubb:

Vecka 35

Lördag 4 september, stor häst
Söndag 5 september, ponny
Mer info: https://tdb.ridsport.se/meetings/61389

Vecka 37

Söndag 19 september, ponny
Mer info: https://tdb.ridsport.se/meetings/61399

Vi är glada att äntligen kunna ha publik och vi kommer att hålla cafeterian öppen. Men självklart måste vi alla fortsatt vara rädda om varandra och hålla avstånd ❤

Boka även in lördag 16 oktober för då anordnar vi en efterlängtad pay & jump på GRK!  Anmälan görs till gamleby_ridklubb_pnj@hotmail.com Mer information kommer.

Varmt välkomna!

Dags för höstens ridlektioner!

Den 16 augusti drar höstens efterlängtade ridlektioner igång. Terminsavslutning blir den 22 december. Varmt välkomna till en ny härlig hösttermin i Gamleby Ridklubb!

Nu närmar sig höstens lagtävlingar

Vill du ha riktigt roligt tillsammans & tävla i något av våra lag? Vi kommer att ha lag i följande serier:

Agrias division 2 ponny
Omgång 1 och 2 rids i Gamleby i LC bed. A:1a
Omgång 3 rids i Västervik i LC+5 bed. A:1a
Final i LC+5 bed. A:1a i Vetlanda
Tävlingsveckor: v.35, v.37, v.40 samt ev. final v.42
Lagledare: Anna Petersson/Jessica Jansson

Agrias division 2 häst
Omgång 1 rids på hemmaplan i 1,0 m bed. A:1a
Omgång 2 rids i 3 rids i 1,0 m bed. A:1a
Omgång 3 rids i 1,05 m bed. A:1a
Finalen rids i 1.05 bed. A:1a
Tävlingsveckor: v.35 och v.38
Lagledare: Sofia Klingstedt/ Lisa Frisell

Vi kommer även att ha ett lag i Div 1
Tävlingshelger:
V. 43 Västervik LB
V. 45 Tingsryds Rid- och Körklubb LB
V. 48 Vetlandaortens Ryttarförening LB.


Om du inte redan anmält ditt intresse så gör det senast 15 augusti till: gamleby_ridklubb_tavling@hotmali.com
Vid frågor ring Jennie på 073-0412228

Påminnelse ang. avbokning occh drop in

Just nu är det hårt tryck på våra drop in-lektioner med hoppträning för Renée. Vi vill därför påminna om att följa reglerna för
Avbokning eller byte av häst: Ska ske senast kl 17 dagen innan
Drop in-tider; Släpps kl 19 kvällen innan till de som anmält intresse.

Välkomna!

Månadens profil Jennie Norström:

"Alla kan göra något – stora som små" 

Smålands Ridsportförbund uppmärksammar vår Jennie Norströms arbete inom ridsporten och har utsett henne till Månadens profil. I en intervju på ridsport.se berättar Jennie om sitt starka engagemang inom föreningsliv och ridsport, och om hur otroligt viktig var och en i den ideella verksamheten är:

“Alla behövs, alla kan göra något, stora som små. Man behöver inte ha stora kunskaper om häst för att kunna bidra. Våga fråga vad du kan hjälpa till med och kom gärna med förslag på hur föreningen kan förbättra/utveckla sin verksamhet.” säger Jennie bland annat i intervjun. 
Nyligen utsågs Jennie Norström även till Smålands Eldsjäl 2021. Läs hela intervjun med vår lokala ideella hjälte här!

Påminnelse om faktura

Hej alla ridande, vi kommer denna vecka börja skicka ut påminnelser till de som inte betalt sin terminsavgift. För att underlätta vore det bra om alla som inte fått sin faktura kan höra av sig till oss. Tack på förhand! 

Uppdaterad info om EHV-1

Med anledning av EHV-1 väljer många att stänga sina anläggningar för besökande hästar. Gamleby Ridklubb väljer att hålla anläggning öppen för besökande hästar – med vissa restriktioner. Vi vill förtydliga att smittan inte finns i vårt stall. Men den finns i Sverige, och för att undvika risk för smittspridning måste alla besökare:
  • ta av hästens täcke utanför ridhuset (inte i själva ridhuset eller ryttargången), täcket får heller inte förvaras i ridhuset.
  • sadla av hästen utanför ridhuset.
  • alla ryttare som besöker fler stall än Gamleby Ridklubb måste tvätta sin utrustning och byta kläder mellan de olika stallen. 
Självklart håller du dig hemma om din häst eller annan häst i stallet har eller har haft feber eller uppvisar andra symtom de senaste tre veckorna. Vi vill påminna om att de regler som gäller i hästägarförsäkran för tävling är extra viktiga att följa nu!.

Mer info om EHV-1 och hur du skyddar din häst mot smitt hittar du på ridsport.se

Har du betalat din anläggningsavgift?

Både ridhus och utebanor finns tillgängliga för ridning utanför lektionstid och ridskolans andra aktiviteter – men glöm inte att betala anläggningsavgift. Om du använder någon av våra ridbanor utan att ha betalat avgiften tar vi ut en avgift på 500 kr. Har du häst uppstallad på GRK ingår anläggningsavgiften givetvis redan i stallhyran.!

Faktureringsavgift 50 kr vid obetald bokning av ridhus/Lyckan

Betalning för bokning av ridhus/Lyckan ska betalas utan anmodan och ha inkommit på vårt konto senast en vecka efter bokning. Betalning sker på BG 5614-0858 eller Swish 123 502 1464. Märk betalning med "ridhus/Lyckan" + bokarens namn + datum för aktiviteten. Om betalning ej inkommer skickar vi en faktura och tar då ut en faktureringsavgift på 50 kr.

Faktureringsavgift 50 kr vid obetald drop in-lektion

Betalning för drop in-lektioner ska betalas utan anmodan och ha inkommit på vårt konto senast tre dagar efter lektionen. Betalning sker på BG 5614-0858 eller Swish 123 502 1464. Märk betalning med "drop in" + ryttarens namn + datum för aktiviteten. Om betalning ej inkommer skickar vi en faktura och tar då ut en faktureringsavgift på 50 kr.

Vill du vara med …

...och bidra till vår verksamhet genom att vara funktionär på vår a Pay n' Jumps? Inga förkunskaper krävs! Det finns något för alla; som att bygga bana, dela ut rosetter eller grilla korv i cafeterian.

Mejla till gamleby_ridklubb_pnj@hotmail.com

Ställplatser för husiblar och husvagnar

Ställplatser i lantlig miljö för campare på väg! Här på Gamleby Ridklubb har du tillgång till  el, dusch, WC, påfyllning av vatten och gratis WIFI. Fin utsikt över hästhagarna ingår också!

Läs mer och boka övernattning

Stötta vår förening – skänk din pant till oss!

Vi tar tacksamt emot din pant, både svensk och utländsk. Lämna in panten i säck och ställ i ridhuset in mot läktaren. Tack för ditt bidrag!

Välj GRK nästa gång du spelar hos Svenska Spel

Vi är anslutna till Gräsroten Svenska Spel, som varje år stöttar svensk ungdomsidrott med miljontals kronor. Det är enkelt att stötta oss varje gång du spelar – och helt kostnadsfritt för dig.

Vad vill du göra på GRK?

Har du förslag på vad Gamleby Ridklubb kan erbjuda för aktiviteter? Dela dem med oss på gamleby_ridklubb@hotmail.com.
Tillsammans kan vi göra GRK till en ännu bättre förening!

Passa på att rida lite mer!

Nu utökar vi möjligheterna med 10-kortet till att gälla under både vår- och hösttermin! Mer information hittar du här under rubriken "Ridavgifter".