Aktuellt i GRK

Håll dig uppdaterad om allt som är på gång i Gamleby Ridklubb.

Sommarkul i stallet!

Välkommen på Sommarkul i stallet här på Gamleby ridklubb i sommar! Vecka 32 och 33 ordnar vi i samarbete med Västerviks kommun roliga sommar- och ridaktiviteter för barn och unga 6-15 år – helt kostnadsfritt!

När: Måndag-torsdag vecka 32 och 33.
Tid:
Det är 2 grupper/dag, boka antingen fm kl 9-11.30 eller em kl. 12.30-15.
Anmälan:
görs på gamleby_ridklubb@hotmail.com med namn, personnummer, kontaktuppgifter till anhörig + ev allergier.
Sista anmälningsdag fredag 9 juli. Max 10 deltagare per grupp, först till kvarn gäller!
Pris:
Kostnadsfritt.

Vi träffas varje dag vid cafeterian. Våra ridledare fixar lekar och aktiviteter tillsammans med hästarna, allt från rykttävlingar till teoripass. En uppsutten aktivitet per grupp ingår. Vi bjuder på fika, men lunch ingår ej.

Ingen förkunskap krävs, alla är välkomna oavsett tidigare erfarenheter. Alla aktiviteter ordnas på ett Corona-säkert sätt, observera att föranmälan är obligatorisk.

Påminnelse ang. avbokning occh drop in

Just nu är det hårt tryck på våra drop in-lektioner med hoppträning för Renée. Vi vill därför påminna om att följa reglerna för
Avbokning eller byte av häst: Ska ske senast kl 17 dagen innan
Drop in-tider; Släpps kl 19 kvällen innan till de som anmält intresse.

Välkomna!

Strumpregn över östra Småland!

Wow, vilken rush efter strumpor det blev när våra fantastiska medlemmar i GRK tog sig an försäljning av strumpor och underkläder från Sockgrossisten. Tillsammans sålde vi för 44 350 kronor, vilket ger en förtjänst på hela 12 432 kronor till föreningen. En toppenförsäljning helt enkelt! Otroligt bra jobbat av varenda en av er som bidragit till det fina klirret i föreningens kassa. Tack för ert viktiga stöd! 

Som extra morot utlyste vi också en säljtävling. Och vi har en vinnare! Stort grattis till Ella Rosell, som sålde inte mindre än 39 paket för sammanlagt 5 800 kronor. Imponerande insats verkligen, och vinsten är en gratis drop in-lektion.

Nu har strumporna precis anlänt till Gamleby och vi hör snart av oss om uthämtning av era paket så att ni kan börja leverera varorna.

Får vi lov att presentera: Per!

Många av er har redan träffat vår nya häst Per, eller Munsboro Emperor II som är hans fullständiga namn. En riktigt mysig och härlig nykomling som redan har funnit sig väl tillrätta i stallet. 

Att köpa in Per till ridskolan hade inte varit möjligt utan våra medlemmars strålande försäljning av Bingolotter och saffran. Stort varmt tack till alla er som krängt lotter och saffran som proffssäljare! Ni gör verkligen en fantastisk insats som gör stor skillnad i verksamheten.

Månadens profil Jennie Norström:

"Alla kan göra något – stora som små" 

Smålands Ridsportförbund uppmärksammar vår Jennie Norströms arbete inom ridsporten och har utsett henne till Månadens profil. I en intervju på ridsport.se berättar Jennie om sitt starka engagemang inom föreningsliv och ridsport, och om hur otroligt viktig var och en i den ideella verksamheten är:

“Alla behövs, alla kan göra något, stora som små. Man behöver inte ha stora kunskaper om häst för att kunna bidra. Våga fråga vad du kan hjälpa till med och kom gärna med förslag på hur föreningen kan förbättra/utveckla sin verksamhet.” säger Jennie bland annat i intervjun. 
Nyligen utsågs Jennie Norström även till Smålands Eldsjäl 2021. Läs hela intervjun med vår lokala ideella hjälte här!

Påminnelse om faktura

Hej alla ridande, vi kommer denna vecka börja skicka ut påminnelser till de som inte betalt sin terminsavgift. För att underlätta vore det bra om alla som inte fått sin faktura kan höra av sig till oss. Tack på förhand! 

Uppdaterad info om EHV-1

Med anledning av EHV-1 väljer många att stänga sina anläggningar för besökande hästar. Gamleby Ridklubb väljer att hålla anläggning öppen för besökande hästar – med vissa restriktioner. Vi vill förtydliga att smittan inte finns i vårt stall. Men den finns i Sverige, och för att undvika risk för smittspridning måste alla besökare:
 • ta av hästens täcke utanför ridhuset (inte i själva ridhuset eller ryttargången), täcket får heller inte förvaras i ridhuset.
 • sadla av hästen utanför ridhuset.
 • alla ryttare som besöker fler stall än Gamleby Ridklubb måste tvätta sin utrustning och byta kläder mellan de olika stallen. 
Självklart håller du dig hemma om din häst eller annan häst i stallet har eller har haft feber eller uppvisar andra symtom de senaste tre veckorna. Vi vill påminna om att de regler som gäller i hästägarförsäkran för tävling är extra viktiga att följa nu!.

Mer info om EHV-1 och hur du skyddar din häst mot smitt hittar du på ridsport.se

Jennie Norström är hela Smålands Eldsjäl!

Smålands Ridsportsförbund har utsett Årets Eldsjäl 2021. Gamleby Ridklubb kan stolt presentera att utmärkelsen gick till vår egen Jennie Norström!

Stort grattis, Jennie, och stort tack för allt du gör för ridklubben, hästarna och medlemmarna!
Du är fantastisk! 

https://www.ridsport.se/Distrikt/smalandsridsportforbund/Aktuellt/Distriktet/2021/jennieararetseldsj...

2021-02-23
Uppstallning privathäst

Ledig stallplats!

Just nu finns en stallplats ledig i vårt moderna och fräscha stall!
Helinackordering från 2 500 kr/månad, och inkluderar bland annat mockning och både in- och utsläpp.
Halvinackordering från 1 700 kr/månad. Här kan du läsa mer om vårt stallplatserbjudande och se bilder från anläggningen 
 

Hör av dig till oss på gamleby_ridklubb@hotmail.com om du vill veta mer!

Har du betalat din anläggningsavgift?

Både ridhus och utebanor finns tillgängliga för ridning utanför lektionstid och ridskolans andra aktiviteter – men glöm inte att betala anläggningsavgift. Om du använder någon av våra ridbanor utan att ha betalat avgiften tar vi ut en avgift på 500 kr. Har du häst uppstallad på GRK ingår anläggningsavgiften givetvis redan i stallhyran.!

Faktureringsavgift 50 kr vid obetald bokning av ridhus/Lyckan

Betalning för bokning av ridhus/Lyckan ska betalas utan anmodan och ha inkommit på vårt konto senast en vecka efter bokning. Betalning sker på BG 5614-0858 eller Swish 123 502 1464. Märk betalning med "ridhus/Lyckan" + bokarens namn + datum för aktiviteten. Om betalning ej inkommer skickar vi en faktura och tar då ut en faktureringsavgift på 50 kr.

Faktureringsavgift 50 kr vid obetald drop in-lektion

Betalning för drop in-lektioner ska betalas utan anmodan och ha inkommit på vårt konto senast tre dagar efter lektionen. Betalning sker på BG 5614-0858 eller Swish 123 502 1464. Märk betalning med "drop in" + ryttarens namn + datum för aktiviteten. Om betalning ej inkommer skickar vi en faktura och tar då ut en faktureringsavgift på 50 kr.

Uppdatering covid-19 2020-11-13

Vår region har lagt till striktare allmänna råd i och med Covid-19 och vi vidtar därför följande åtgärder förutom de tidigare rådande restriktionerna från Folkhälsomyndigheten.
 • Endast en medföljare till ridpasset, kom för att göra i ordning hästen och åk direkt efter avslutat ridpass/ när hästen är omhändertagen.
 • Vi är rädda om vår personal och ber er hålla avstånd, om ni behöver hjälp med utrustningen i stallet, säg till och lämna sedan utrymme för dem. Vi ber även medföljare att hjälpa till med sadelgjorden och stigläder innan ridning.
 •  Tvätta händerna eller använd handsprit innan och efter du använder hästens utrusning. Använd gärna handskar under hela besöket, tänk på att inte röra ögon, näsa och mun vare sig du har handskar eller inte.
 • Sadel och träns finns nu utspridda så att ni ska kunna hålla avstånd till varandra. Se info i stallet. Tvätta av tyglar och ovansidan av sadeln efter ridpasset.
 • Sprid ut er när ni väntar på er lektion och gå in i ridhuset med avstånd till varandra.
 • Vår cafeteria stängs, tänk på att hålla avstånd om medföljare tittar på lektionen från cafeterian.
 • Vi försöker göra alla åtgärder vi kan för att vår verksamhet ska kunna fortgå, det är viktigt att alla hjälps åt för att följa råden så att vi förhindrar smittspridning.Viktigast av allt; stanna hemma om du känner minsta symtom på covid-19!
 • Respektera varandra, håll avstånd och ta hand om er!

Hälsningar personal och styrelse på Gamleby Ridklubb

Vill du vara med …

...och bidra till vår verksamhet genom att vara funktionär på vår a Pay n' Jumps? Inga förkunskaper krävs! Det finns något för alla; som att bygga bana, dela ut rosetter eller grilla korv i cafeterian.

Mejla till gamleby_ridklubb_pnj@hotmail.com

Ställplatser för husiblar och husvagnar

Ställplatser i lantlig miljö för campare på väg! Här på Gamleby Ridklubb har du tillgång till  el, dusch, WC, påfyllning av vatten och gratis WIFI. Fin utsikt över hästhagarna ingår också!

Läs mer och boka övernattning

Stötta vår förening – skänk din pant till oss!

Vi tar tacksamt emot din pant, både svensk och utländsk. Lämna in panten i säck och ställ i ridhuset in mot läktaren. Tack för ditt bidrag!

Välj GRK nästa gång du spelar hos Svenska Spel

Vi är anslutna till Gräsroten Svenska Spel, som varje år stöttar svensk ungdomsidrott med miljontals kronor. Det är enkelt att stötta oss varje gång du spelar – och helt kostnadsfritt för dig.

Vad vill du göra på GRK?

Har du förslag på vad Gamleby Ridklubb kan erbjuda för aktiviteter? Dela dem med oss på gamleby_ridklubb@hotmail.com.
Tillsammans kan vi göra GRK till en ännu bättre förening!

Passa på att rida lite mer!

Nu utökar vi möjligheterna med 10-kortet till att gälla under både vår- och hösttermin! Mer information hittar du här under rubriken "Ridavgifter".