Aktuellt i GRK

Håll dig uppdaterad om allt som är på gång i Gamleby Ridklubb.

Vårtermin 2024

Varmt välkomna till vårterminen 2024 på Gamleby Ridklubb!
  • Terminsstart: Måndag 8 januari
  • Terminsavslut: Torsdag 20 juni

Vill du börja rida hos oss?
Skicka ett mejl till gamleby_ridklubb@hotmail.com så hör vi av oss! Här kan du läsa mer om GRK:s ridskola.

Välkommen till en ny vårtermin på GRK

Varmt välkomna till vårterminen 2023  på Gamleby Ridklubb!
  • Terminsstart: 9 Januari (vecka 2)
  • Sista lektionstillfälle: 18 Juni (vecka 24)
  • Ingen ridning på röda dagar (Fre 7/4 Långfredagen, Sö 9/4 Påskdagen, Må 10/4 Annandag påsk, Må 1/5 Första Maj, Tors 18/5 Kristi Himmelfärd, Tis 6/6 Nationaldagen)

Vill du börja rida hos oss?
Skicka ett mejl till gamleby_ridklubb@hotmail.com så hör vi av oss! Här kan du läsa mer om GRK:s ridskola.


Sportlovsfritids

Onsdag 22 februari samt Torsdag 23 februari har vi ridfritids på ridskolan kl 9-16.Under dagen leker vi lekar, hänger i stallet, pysslar med hästarna och rider ett ridpass ihop.
Mellis, lunch och eftermiddagsfika ingår.
Kostnad 350kr per dag.
Anmälan sker till gamleby_ridklubb@hotmail.com
Välkomna!

Årsmöte 2023 

När? Den 26e Februari kl 14.00. Vart? Gamleby Ridklubb, i cafeterian i ridhuset.
Välkomna!


Ungdomssektionen har sitt årsmöte 26e Februari kl 12.00

Fixardag 1/4

Mellan kl 10-14 ses vi på klubben för att göra anläggningen fin inför vårens tävlingar.Vi avslutar med korv och har en trevlig dag tillsammans!
Alla medlemmar, ridande och föräldrar är välkomna att komma och hjälpa till. Desto fler vi är desto roligare har vi!


För våra uppstallade är fixardagen obligatorisk, med möjlighet att köpa sig fri eller åta sig annat uppdrag vid ett annat tillfälle motsvarande tre timmar.

Välkommen Moa!

Till vårterminen börjar Moa Nygren jobba hos oss som ridlärare och kommer ha lektionerna på fredagar och söndagar. Vi ser så mycket fram emot att presentera henne för er alla. 
Läs mer om henne HÄR
Välkommen Moa!

Barnridning våren 2023

Varmt välkomna till en ny termin med barnridning på Gamleby Ridklubb. Ridlärare i vår är Moa Nygren, och första lektionen är söndag 15 januari. Mer information om barnridningen i GRK, regler och anmälan hittar du här: Ridskolans barnridning i Gamleby Ridklubb

Ella Rosell är skötare på GRK

"Det bästa är att rida ut!"

Ella Rosell har varit skötare till en egen häst på Gamleby Ridklubb i två år. Hon tycker bäst om att får rida ut mycket, men gillar också att pyssla med sin häst och hänga i stallet. Här kan du läsa hela intervjun med Ella, och även om vad det innebär att vara skötare till en häst på GRK

GRK:s Jennie Norström är finalist i Årets Eldsjäl!

Hon är omtyckt av alla för sitt starka engagemang och varma hjärta, och för att hon gör ridsporten tillgänglig för så många i Gamleby och trakten runt omkring.
Idag är vi så stolta att avslöja att GRK:s egen Jennie Norström är en av finalisterna i Årets Eldsjäl!– Det finns så mycket i Sverige som delas in efter klass. Vi ska inte göra det. Det jag brinner allra mest för är att alla ska få möjligheten att vara med i vår ridklubb, säger hon till folkspel.se.
Här kan läsa hela intervjun och se filmen om Jennie Norström och Gamleby Ridklubb.
Och du – glöm inte att rösta på Jennie också, längst ner på sidan ♡

Uppdaterad info om EHV-1

Med anledning av EHV-1 väljer många att stänga sina anläggningar för besökande hästar. Gamleby Ridklubb väljer att hålla anläggning öppen för besökande hästar – med vissa restriktioner. Vi vill förtydliga att smittan inte finns i vårt stall. Men den finns i Sverige, och för att undvika risk för smittspridning måste alla besökare:
  • ta av hästens täcke utanför ridhuset (inte i själva ridhuset eller ryttargången), täcket får heller inte förvaras i ridhuset.
  • sadla av hästen utanför ridhuset.
  • alla ryttare som besöker fler stall än Gamleby Ridklubb måste tvätta sin utrustning och byta kläder mellan de olika stallen. 
Självklart håller du dig hemma om din häst eller annan häst i stallet har eller har haft feber eller uppvisar andra symtom de senaste tre veckorna. Vi vill påminna om att de regler som gäller i hästägarförsäkran för tävling är extra viktiga att följa nu!.

Mer info om EHV-1 och hur du skyddar din häst mot smitt hittar du på ridsport.se

Har du betalat din anläggningsavgift?

Både ridhus och utebanor finns tillgängliga för ridning utanför lektionstid och ridskolans andra aktiviteter – men glöm inte att betala anläggningsavgift. Om du använder någon av våra ridbanor utan att ha betalat avgiften tar vi ut en avgift på 500 kr. Har du häst uppstallad på GRK ingår anläggningsavgiften givetvis redan i stallhyran.!

Faktureringsavgift 50 kr vid obetald bokning av ridhus/Lyckan

Betalning för bokning av ridhus/Lyckan ska betalas utan anmodan och ha inkommit på vårt konto senast en vecka efter bokning. Betalning sker på BG 5614-0858 eller Swish 123 502 1464. Märk betalning med "ridhus/Lyckan" + bokarens namn + datum för aktiviteten. Om betalning ej inkommer skickar vi en faktura och tar då ut en faktureringsavgift på 50 kr.

Faktureringsavgift 50 kr vid obetald drop in-lektion

Betalning för drop in-lektioner ska betalas utan anmodan och ha inkommit på vårt konto senast tre dagar efter lektionen. Betalning sker på BG 5614-0858 eller Swish 123 502 1464. Märk betalning med "drop in" + ryttarens namn + datum för aktiviteten. Om betalning ej inkommer skickar vi en faktura och tar då ut en faktureringsavgift på 50 kr.

Vill du vara med …

...och bidra till vår verksamhet genom att vara funktionär på vår a Pay n' Jumps? Inga förkunskaper krävs! Det finns något för alla; som att bygga bana, dela ut rosetter eller grilla korv i cafeterian.

Mejla till gamleby_ridklubb_pnj@hotmail.com

Ställplatser för husiblar och husvagnar

Ställplatser i lantlig miljö för campare på väg! Här på Gamleby Ridklubb har du tillgång till  el, dusch, WC, påfyllning av vatten och gratis WIFI. Fin utsikt över hästhagarna ingår också!

Läs mer och boka övernattning

Stötta vår förening – skänk din pant till oss!

Vi tar tacksamt emot din pant, både svensk och utländsk. Lämna in panten i säck och ställ i ridhuset in mot läktaren. Tack för ditt bidrag!

Välj GRK nästa gång du spelar hos Svenska Spel

Vi är anslutna till Gräsroten Svenska Spel, som varje år stöttar svensk ungdomsidrott med miljontals kronor. Det är enkelt att stötta oss varje gång du spelar – och helt kostnadsfritt för dig.

Vad vill du göra på GRK?

Har du förslag på vad Gamleby Ridklubb kan erbjuda för aktiviteter? Dela dem med oss på gamleby_ridklubb@hotmail.com.
Tillsammans kan vi göra GRK till en ännu bättre förening!

Passa på att rida lite mer!

Nu utökar vi möjligheterna med 10-kortet till att gälla under både vår- och hösttermin! Mer information hittar du här under rubriken "Ridavgifter".