Vi hälsar dig välkommen till Gamleby Ridklubb som är en ideell förening med ca 110 ridande elever i veckan.

Vår ridskola erbjuder ridning för alla från 6 år och på varierande kunskapsnivåer! I våra ordinarie ridgrupper har vi ett maxantal på åtta ekipage/grupp för att alla elever ska få bästa möjlighet till att utvecklas. I våra specialgrupper är maxantalet ännu lägre.

På vår anläggning värnar vi om gemenskap och glädje samt hästarnas välbefinnande. En ridklubb ska vara en trygg miljö för såväl människor som djur. Hos oss är du alltid välkommen!

Det är viktigt att den som rider lämnar uppgifter till ridskolan på namn, adress, telefonnummer, mejladress och fullständigt personnummer för att vi lätt ska kunna skicka information till dig samt skriva in dig i vårt medlemsregister.

Vid sjukdom eller annat giltigt förfall, kontakta din ridlärare via sms innan kl. 15.00 så har du möjlighet att rida igen din lektion i mån av plats och efter överenskommelse. Igenridning ska ske inom samma termin och kan inte göras på terminens sista lektionstillfälle. Mot slutet av terminerna brukar det vara många som vill rida igen och därmed svårare att få plats. Boka därför in din igenridning så snart som möjligt efter att du avbokat ett ridtillfälle. Överlåtelse av ridlektion till annan elev är tillåtet men kontakta alltid din ridlärare innan om någon annan ska rida på din lektion.

När du har börjat rida i din ridgrupp så har du också bundit dig till din ridplats. Behöver du säga upp din plats så är det 4 gångers uppsägningstid. Blir du eller din häst sjuk och du kan visa upp ett giltigt läkarintyg eller veterinärintyg så har du 3 gångers uppsägningstid. För att ridskolan ska kunna planera inför nästa termin ska du säga upp din plats senast den 1 juli eller 1 december om du inte avser att rida nästa termin, annars räknar vi med att du vill ha din plats och bokar den för dig.