Information för dig som är ny elev

Är du ny elev på Gamleby Ridklubb? Då finns här lite bra information att ta del av:

Hjälm och ridväst
På ridskolan har vi krav på hjälm vid all hästhantering och ridväst vid ridning upp till 16 år.
Hos oss finns hjälmar och ridvästar att låna. Dem hittar du i sadelkammaren. Vi rekommenderar dock våra elever att skaffa egen utrustning så att den är ordentligt anpassad efter ryttaren och att det är en personlig skyddsutrustning.
En väl anpassad ridhjäm ska sitta tight utan att det gör ont och inte röra sig om du vickar på huvudet. Hakremmen får inte vara för lös så att hjälmen sitter väl på plats.
Var rädd om din och våra lånehjämar. Tänk på att byta ut hjälmen om du ramlat av och slagit i huvudet.

Ryttarens klädsel
När du rider ska du ha sko med klack så att inte foten glider genom stigbygeln. En ridstrumpa, chaps eller ridstövel är att rekommendera för stödet.
När du rider vill vi att eleven rider i tröja med ärm. Tjockare tröjor eller jackor ska knäppas, så du inte kan fastna i något.
Handskar är valfritt men är något vi rekommenderar våra elever att bära vid ridning och hästhantering.
Större smycken i öronen eller ringar är inte att rekommendera, fastnar du i något kan du göra dig väldigt illa.
Har du långt hår är det bra att sätta upp det i en toffs.

Inför lektion
Se till att vara i stallet i god tid, minst 20 minuter innan din lektion.
I sadelkammaren på tavlan hittar du lektionslistan. Om din häst går lektionen innan din så väntar du för att kunna ta över den i ridhuset. Står hästen i stallet ska den borstas, sadlas och tränsas. Har hästarna extra utrustning eller något speciellt att tänka på står den informationen på kortet på hästens boxdörr.
I sadelkammaren är hängarna och ryktpåsarna numrerade. Hitta din hästs nummer på hästlistan i sadelkammaren så att du hittar rätt utrustning.

Annat bra att tänka på
Hästarna har personliga borstar och ryktväskor. Använd de borstar som är avsedda för just den hästen och inte dina egna borstar. Detta på grund av smittorisk.
Stallet är hästarnas hem. Här vill de ha det lugnt och skönt. Gå bara in till hästen om du har något ärende, och max två personer (+en ridlärare) inne i boxarna samtidigt.
Mata aldrig hästarna med godis ur handen, då kan de börja naffsa. Vill du ge hästen något gott att äta (morot, äpple eller hästgodis) så lägg det i krubban.

Avbokning/Uppsägning
Har du blivit sjuk eller vill du säga upp din plats? Ta då en kik på den här sidan: Klicka här